Tøj om vinteren


Vintertøj i skovbørnehaven


Kære forældre


Snart nærmer vinteren sig – og belært af erfaringen fra de sidste års vintre vil den sikkert blive meget våd. Det stiller flere krav til børnenes udrustning. Den traditionelle vinterbeklædning (flyverdragt og vinterstøvler) kan ikke klare mosten når det sætter ind med heftig regn – og samtidig kan der være en rå og fugtig kulde. Men med den rette udrustning kan vi alligevel have det herligt udenfor og både være tørre og varme.


Den traditionelle vinterbeklædning (som vi stadig har brug for):

  • Fleecetrøje/termotøj.

  • Vinterstøvler, gerne Goretex med velcolukning

  • Flyverdragt med hætte og lommer, stropperne i benene skal være intakte ellers får børnene våde støvler. Det er vigtigt at hætten altid er knappet fast på flyverdragten, så kan børnene selv tage den på hvis det regner og de undgår at blive våde ned ad nakken.

  • Vanter, ikke fingervanter, og helst to par så der er et par ekstra til at skifte med hvis vanterne bliver for våde i løbet af dagen.

  • Elefanthue af enten fleece eller uld.

Hvis det bliver rigtig koldt, anbefaler vi også at børnene har uldsokker og uldundertøj med lange ben og lange ærmer.


Supplerende vinterbeklædning:

  • Enten almindeligt regntøj eller foret regntøj.

  • Termotrøje og termobukser. Enten almindeligt eller foret. Er regntøjet ikke foret, skal termotøjet være det – og omvendt.

  • Tænk i ”lag på lag”. Flere tynde lag er godt til at holde varmen. Et sæt ski/uldundertøj inderst er meget fint, når det er regntøjet, der skal frem.

  • Termogummistøvler. Er det eneste fodtøj, der kan klare det, når det er vådt og koldt.

Husk også hjemmesko. Gulvene er kolde om vinteren og i gangen er det ofte vådt.

Det er selvfølgelig meget tøj at have i en garderobe med begrænset plads. Så hjælp os med ikke at have mere end det nødvendige i garderoben og ryd meget gerne op i den dagligt, så det ikke bliver for kaotisk for børnene.


Vær meget gerne opmærksomme på at tage eventuelt våde støvler og vådt vintertøj med hjem om eftermiddagen, så det kan være helt tørt til næste morgen. Vi har dårlig plads til at tørre alt tøjet efter en regnvejrsdag.


Hvis I vil være så søde at være behjælpelige med ovenstående, så vil vi gøre vores bedste, for at vi alle kommer igennem den dejlige, spændende, kolde og våde vintertid med varme tæer og godt humør.
Kærlig hilsen personalet