Indretning og lokaler

Indendørsareal pr. barn
5 m2

Husets indretning
Husets er delt op i tre legerum, garderobe, to toiletter(voksen og børn), køkken og kontor. samt er lille rengøringsrum. 
Fra køkkenet og de to legerum er der direkte adgang til haven.
 
Man kommer ind i huset gennem et lille vindfang hvor der hænger opslagstavle med informationer og billeder, herefter træder man ind i gangen som samtidig fungerer som børnenes garderobe. Fra garderoben er der adgang til husets andre rum. 

Køkkenet er indrettet som et åbent spisekøkken med direkte adgang til en overdækket terasse. Der er et permanent tegnebord og mange forskellige spil, samt bøger. 

Naturværkstedet er et legerum hvor indretningen er præget af vores store interesse for natur. Rummet fungerer også som træværksted, malerværksted og der er mulighed for andre kreative aktiviteter. 

Hjørnestuen er et åbent rum uden borde og stole. Der er en stor permanent hule. En hyggelig læsekrog, kasser med legetøj og skumgummi puder. Der er her vi holder vores samling og laver rytmik og bevægelseslege.

Dukkekrogen fungerer både som møderum og legerum, her har vi et lille legekøkken og en stor kasse med klæde ud tøj.

Kontoret fungerer også som personalets garderobe.  

foto: legehus Foto: hønsehus Foto: have

Udendørs legeareal
Vi har en legeplads, som har meget karakter af en have med blomsterkrukker/kasser, frugttræer, bålhus, hønsehus, legehuse, gynger og en lille boldbane. Vi benytter også legepladsen på Trongårdsskolen, der er vores nabo, eller tager ud til andre naturlegepladser. 

I starten af børnehavens historie var vores have en mudderplads. I den tid der er gået har vi sammen med forældre og børn holdt arbejdsweekender to gange om året. Det er så blevet til en frodig have med alle de legemuligheder, et barn kan ønske sig. Børnene kan også cykle på fliserne og kælke på vores bakke. De er velkomne til at tage deres egne cykler med.